Leerlingen Terra Eelde krijgen les van kunstenaars uit Teheran

Les krijgen van kunstenaars uit Teheran (Iran) is best bijzonder. Dit overkomt de leerlingen van het Groene Lyceum van Terra Eelde. Zij werken deze periode aan het project ‘Verbinding door taal en kunst’. 

De kunstenaars Hossein Tadi en Amir Mohammadzadeh hebben recent een tentoonstelling ‘Art Without Borders’, georganiseerd door Willem Vugteveen, in Podium Zuidhaege te Assen gehad. Na aanleiding hiervan heeft kunstvakdocente Wil Brugman contact gelegd. Mét positief resultaat. Hossein Tadi, Amir Mohammadzadeh en kunstenaar Farhad Gavzan gaan vierdejaars leerlingen van Terra Eelde een kunstopdracht geven.

Leren over een ander land via taal en kunst
Er is voor dit project een samenwerking gezocht tussen het vak Engels en de kunstvakken. Alle communicatie verloopt in het Engels. De eerste online kennismaking tussen de leerlingen en de kunstenaars heeft al plaatsgevonden. Beide kanten zijn erg enthousiast en er werden al veel vragen over en weer gesteld. Op de kunstwerken die de leerlingen maken, wordt feedback door de kunstenaars gegeven. “Wij zijn bijzonder trots op onze leerlingen en zijn heel blij met dit contact. Er is nu al zoveel enthousiasme. Dit is een mooie manier voor onze leerlingen om via taal en kunst over een ander land te leren”, aldus Wil Brugman.

De expositie ‘Art Without Borders’ is nog in Nederland en de kunstenaars hebben aangeboden om een deel van hun werk in de school te hangen, zodat leerlingen het werk ook in het echt kunnen bekijken.

RTV Drenthe heeft hier mooie opnames van gemaakt. Hieronder een filmpje daarvan.