Leerlingen Terra Eelde project met Museum de Buitenplaats

Dit jaar een online expositie: leerlingen Terra Eelde maken foto’s en gedichten in samenwerking met Museum De Buitenplaats

Jaarlijks organiseert Terra Eelde samen met Museum De Buitenplaats een project over fotografie en poëzie. Tijdens dit project volgen leerlingen workshops van verschillende kunstenaars, waarbij ze creatief aan de slag gaan met beeld en tekst. Het werk van de leerlingen wordt vervolgens in het museum tentoongesteld.

Dit jaar ging het helaas anders dan anders. De uitbraak van COVID-19 bemoeilijkte het project. Zo werden workshops telkens verplaatst en moesten ze uiteindelijk zelfs digitaal gegeven worden. Dat er dit jaar toch nog foto’s en gedichten zijn, is te danken aan de flexibele inzet van de docenten, leerlingen en betrokken kunstenaars: Sake Elzinga (fotograaf), Kasper Peters en Tjitse Hofman (dichters) en Egbert Pikkemaat (ontwerper en kartonexpert). Zij zijn vindingrijk met de situatie omgegaan en hebben de leerlingen via digitale lessen enthousiast gemaakt over het thema ‘weerspiegelingen’. Ook de leerlingen verdienen een pluim, omdat zij veel zelfstandig hebben gewerkt en prachtige resultaten hebben geleverd.

De foto’s en gedichten worden voorlopig op school geëxposeerd op het leerplein. Hiervoor bouwen leerlingen in groepjes presentatiewanden met bouwstenen van karton. Daarnaast wordt het werk dit jaar ook online tentoongesteld. Klik hier voor het filmpje.

Als het aantal besmettingen afneemt en er weer meer mag, hopen we aan het begin van 2021 de presentatiewanden met het leerlingenwerk alsnog een plek te kunnen geven in het museum. Zodat ook familieleden en andere belangstellenden het werk in het echt kunnen bekijken.