Tweedejaars zorgen voor groene kinderspeelplaats!

De leerlingen volgen de lessen weliswaar aan de Burgemeester Legroweg in Eelde, maar dan op het terrein van een opvangcentrum voor mensen met een verblijfsstatus, die nog geen woonruimte gevonden hebben. De leerlingen zijn bezig met wel een héél bijzonder project: de aanleg van een echte kinderspeelplaats. Zij zijn al enkele weken druk met spitten, zand kruien, vlak maken van de grond en stenen leggen. Daarnaast  van een zandbak, glijbaan, klimrek en stapstammen ingraven.

Vooral voor de jongste kinderen, die al maanden op dit centrum op het industrieterrein zitten,  is dit een mooi vooruitzicht. Dat zij er zin in hebben werd al snel duidelijk toen de eerste vrachtwagen met zand gestort werd. Gelijk gingen ze er in spelen. Ook één van de ouders van deze kinderen, een uit Turkije gevluchte docent natuurkunde, kwam gelijk zijn waardering uitspreken. En was nieuwsgierig naar ons Nederlandse onderwijs.

Tijdens de pauzes worden onze leerlingen verwend met koekjes en frisdrank en maken gelijk kennis met het leven op een asielzoekerscentrum. Naast het leren straten is dit natuurlijk een  ervaring om nooit te vergeten. De officiële opening van deze groene speelplaats is op 13 november!