Expositie leerlingen Terra Eelde in Museum De Buitenplaats

Eerstejaars leerlingen van Terra Eelde hebben een voorstelling ingericht onder de naam “Weerspiegelingen”. Tussen 1 en 12 juli waren er foto’s en gedichten van de leerlingen te zien die passen bij dit thema.

Met mobiele telefoon of camera en een spiegel gingen de leerlingen op pad, onder leiding van fotograaf Sake Elzinga, om zich uit te leven met de opdracht “maak een foto waarin de werkelijkheid, met behulp van een spiegel, gemanipuleerd of vervreemd wordt.”. De leerlingen werden gestimuleerd om fotografische trucjes uit te halen, bijvoorbeeld het kiezen van een ander perspectief.

Na het maken van de foto’s konden de leerlingen ze bewerken, over de beste foto’s maakten ze vervolgens een gedicht. Ze werden hierbij geholpen door professionele dichters Kasper Peters, Arjen Boswijk, Renee Luth en Richard Nobbe.

Tijdens de opening van de voorstelling waren ook filmpjes te zien van leerlingen die dit project vorig schooljaar hebben gedaan.

‘Weerspiegelingen’ is onderdeel van het project ‘Hoe licht gedicht wordt’, een samenwerkingsproject tussen Museum De Buitenplaats en Terra Eelde. Dit project is in drie jaar tijd ontwikkeld, met een financiële bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie. De bedoeling is om het project jaarlijks te herhalen.