Open dag 23 januari!

Meer info

Kom naar Terra Eelde

Kijk hier wanneer je kennis kunt maken met onze school!

Kom je ook?

Welkom bij Terra Eelde!

Welkom bij Terra Eelde! Hier lees je van alles over onze school. Ons onderwijs is afwisselend en lekker praktisch: cultuur, koken, groene vakken en sport vormen een prettige onderwijsmix met de theoretische vakken. Benieuwd wat onze school precies inhoudt? Bekijk deze website maar eens goed! Wij zijn groen… en nog veel meer!

Welkom bij Terra Eelde!

Dit is ons onderwijsaanbod

Je kunt bij Terra Eelde naar het vmbo-groen en hGL. Hier lees je er alles over!

Vmbo-groen

Niet alleen in de schoolbanken!

Bij Terra kun je kiezen voor vmbo-groen. Je hebt naast theorie veel praktijkvakken. Je bent dus lekker veel buiten bezig. Je kunt kiezen uit drie leerwegen: Gemengde leerweg, Kaderberoepsgerichte leerweg en Basisberoepsgerichte leerweg. Meer weten over vmbo-groen?

Lees verder
Het Groene Lyceum

Onderwijs voor slimme doeners!

Kun jij goed leren, maar hou jij ook van de praktijk? Dan is het Groene Lyceum echt iets voor jou. Je kunt bij ons in zes of vijf jaar een vmbo- en mbo diploma halen. Het Groene Lyceum is een fijne school, met ruimte voor theorie en praktijk. Meer weten over het Groene Lyceum?

Lees verder

Leerlingen van groep 7 en 8

Volgend jaar ga jij naar het voortgezet onderwijs. Spannend, maar leuk! Bij Terra Eelde kun je naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum.

Lees verder
 • VO_Terra_Eelde_Algemeen 2
 • Iets voor jou?

 • VO_Terra_Eelde_Algemeen 4 Webres
 • VO_Terra_Eelde_Algemeen 6 Webres
 • Ontdek jouw talent!

 • VO_Terra_Eelde_Algemeen Webres
 • VO_Terra_Eelde_Bloem 4 Webres
 • VO_Terra_Eelde_Digitaal 4 Webres
 • VO_Terra_Eelde_Digitaal 8 Webres
 • Veelzijdig groen onderwijs

 • VO_Terra_Eelde_Fietsen 2 Webres
 • VO_Terra_Eelde_Kantine 11 Webres

Ouders

Na de basisschool kunnen kinderen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum en vwo. Een van de scholen waarvoor gekozen kan worden is Terra. Bij Terra Eelde kunnen leerlingen kiezen tussen vmbo-groen en het Groene Lyceum. Hier vindt u alle belangrijke informatie over onze school!

Lees verder

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten
5 juli 2019

Expositie leerlingen Terra Eelde in Museum De Buitenplaats

Eerstejaars leerlingen van Terra Eelde hebben een voorstelling ingericht onder de naam “Weerspiegelingen”. Tussen 1 en 12 juli waren er foto’s en gedichten van de leerlingen te zien die passen bij dit thema.

Lees verder
5 maart 2019

Leerlingen Terra Eelde ontwerpen poster museumtuin

Een goede poster valt op, communiceert een boodschap en zet aan tot actie. Dit klink eenvoudig. Toch komt er nog heel wat kijken bij het ontwerpen van een poster. Dit ondervond een aantal leerlingen van het Terra in Eelde.

Lees verder
15 februari 2019

Terra Eelde Kiest Kleur in Groen!

Deze week staat Terra Eelde in het teken van Kies Kleur in Groen. “Dit is een week waarin onze leerlingen allerlei activiteiten uitvoeren omtrent het thema culturele diversiteit.

Lees verder

Agenda

Bekijk agenda

Bekijk hier wat Terra Eelde op dit moment in de planning heeft staan.