Wij zijn Terra Eelde!

Wanneer jij kiest voor vmbo groen, dan weet je zeker dat je alles leert over natuur, dier, voeding en techniek. Wij bieden drie leerwegen aan: bb, kb en gl/tl. Heb jij tl/havo of een hoger advies en wil je niet alleen in de schoolbanken zitten? Kies dan voor het Groene Lyceum: de andere route naar het hbo. In zes jaar haal jij je vmbo gl/tl en mbo niveau 4 diploma Retailmanager. Hiermee kan je doorstromen naar het hbo.

Buitenschoolse activiteiten

Naast de "gewone lessen" organiseren we ook buitenschoolse activiteiten zoals sportdagen, kampen, gastdocenten, excursies en nog veel meer.

Buitenschoolse activiteiten

Meneer Feunekes vertelt je alles over ons sterk techniek onderwijs!

Benieuwd naar het vak Dier? Mevrouw Lübbers vertelt je er meer over!

Meer weten over passend onderwijs?

Klik hier

Bij Terra Eelde hebben wij veel aandacht voor de leerling!

Wij gaan uit van de leerling/ouder/school-driehoek. Meneer de Groot legt het je uit!

Vmbo-groen: de handen uit de mouwen

Vmbo-groen: de handen uit de mouwen

Als je kiest voor vmbo-groen, dan weet je zeker dat je kiest voor veelzijdig onderwijs... met een groen tintje! We wisselen de theorie af met de praktijk. Er zijn heel veel leuke praktische projecten waar je aan gaat deelnemen! Je hebt dus geen lange, saaie dagen in het leslokaal maar je gaat er ook veel op uit. Binnen het vmbo-groen heb je verschillende leerwegen: BB, KB, GL/TL. Ook bieden we LWOO aan. Wat dat allemaal inhoudt? Daar vertellen we in de presentatie hiernaast meer over. Laat je verrassen en uitdagen op het vmbo-groen bij Terra Eelde!

Bekijk hier de presentatie over het vmbo-groen!

Klik hier

Bekijk hier de presentatie over het Groene Lyceum!

Klik hier

Het Groene Lyceum: de andere route naar het hbo!

Hou jij er van om met je neus in de boeken te zitten maar vind je de praktijk ook fijn? Zoek je naar een leuke school met afwisselend onderwijs, waar de mensen elkaar kennen? Dan zit je bij het Groene Lyceum op je plek. Het Groene Lyceum sluit je af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kun je naar het hbo of beginnen in een beroep. Hier word je goed op voorbereid tijdens alle schooljaren. Meer weten? Bekijk dan de presentatie!

Het Groene Lyceum: de andere route naar het hbo!