Terra Eelde Kiest Kleur in Groen!

Deze week staat Terra Eelde in het teken van Kies Kleur in Groen. “Dit is een week waarin onze leerlingen allerlei activiteiten uitvoeren omtrent het thema culturele diversiteit. Binnen ‘Kies Kleur in Groen’ gaat het om de verscheidenheid binnen de multiculturele samenleving, het groene onderwijs en het groene bedrijfsleven (zowel regionaal, nationaal als internationaal)”, legt afdelingsdirecteur Karin Elferink van Terra Eelde uit.

Verschillen naar sociale achtergrond en herkomst, religie en levensbeschouwing, seksuele en sociale voorkeuren en politieke voorkeuren; het komt allemaal aan bod tijdens de ‘Kies Kleur in Groen’ week in Eelde. “We laten de leerlingen kennis maken met verschillende culturen; zo gaan we bijvoorbeeld naar de synagoge, we nodigen op school een aantal mensen uit die uit Syrië gevlucht zijn en daar over vertellen, er zijn verschillende workshops in de school, er wordt Afrikaans en Indiaas gekookt en nog veel meer. We verbinden er vanuit verschillende vakken ook opdrachten aan. Het is een enorm leerzame en leuke week, zowel voor het team als voor de leerlingen. De wereld wordt er letterlijk een stukje groter van voor ons allemaal. Dat is echt heel boeiend en ook nuttig.”

Samen eten

Om de week zo gevarieerd mogelijk te maken heeft de school ook een beroep gedaan op het (groene) bedrijfsleven. “Zo gaan er leerlingen bijvoorbeeld op bezoek bij diverse bedrijven, zoals de Wereldwinkel en een bedrijf waar zonnepanelen vervaardigd worden. Daarmee leggen we weer de link naar ons groene onderwijs.” De reacties van de leerlingen zijn zeer positief. “Ik had echt geen idee hoe Afrikaans eten smaakt. Ik vond het erg leuk om te kijken welke producten er gebruikt worden. Ik wist van het bestaan van verschillende kruiden helemaal niets af. Misschien kunnen we dat in de toekomst ook zelf kweken hier op school. Het smaakte ook heerlijk en het was hartstikke leuk dat we het met de klas op school gegeten hebben”, vertelt leerling Yharinta van den Enden. Al met al een zeer geslaagde week!